Red Cross Moldova

ÎntrareÎnregistrare
Principala » Ce facem » Tineret »
A+ R A-

Reducerea violenței

Acordă o notă articolului
(2 voturi)Instruirea în "10 paşi pentru Crearea Mediilor Sigure" (în continuare "10 Pași") a fost petrecută în 6 filiale de Cruce Roșie, şi anume: Anenii Noi, Basarabeasca, Bălţi, Glodeni, Teleneşti şi Ungheni. Un număr total de 98 persoane au fost instruite ca formatori pentru a oferi îndrumare instituțiilor și organizaţiilor din care vin și a crea medii cu o incidență scăzută de violenţă față de copii şi tineri.

59 de persoane din numărul total de participanți sunt voluntari în filialele Crucii Roșii. De asemenea, au participat psihologi şcolari, reprezentanţi ai administraţiei şcolare, specialişti ai autorităţilor locale în domeniul  tineretului, asistenți sociali, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret.

În timpul instruirii participanţii au fost inițiați în conţinutul de bază al celor "10 Pași", şi-au desăvîrșit competenţele de facilitare a trainingurilor în scopul petrecerii atelierelor de lucru în ”10 Pași” pentru membrii organizaţiilor lor sau instituţiilor din comunitate şi, desigur, pentru a integra în activitatea lor cele mai bune practici de creare a mediilor sigure.

Ca rezultat, participanţii au devenit conştienţi de faptul că organizaţiilor, instituţiilor şi comunităţilor le revine o responsabilitate importantă în prevenirea şi  răspunsul la violenţă; au înţeles cum să folosească metodele de creare a mediilor sigure pentru a aborda violenţa; Au învăţat tehnici pentru a facilita ateliere de lucru în ”10 Pași”; au recunoscut importanţa unei echipe bine-informate, instruite şi organizate, pentru a crea şi menţine medii sigure, fără violenţă față de copii şi tineri. Necesită de a fi subliniat faptul că, în unele filiale de Cruce Roșie (Basarabeasca, Anenii Noi), participanţii au decis să lucreze atât la nivel organizaţional / instituţional, precum şi la un nivel de localitate, prin implicarea mai multor părţi interesate precum Direcția Generală Învățămînt, Tineret și Sport, inspectorii de poliţie, etc.

Lasă un comentariu

sus
Acest site este creat cu suportul Federației Internaționale de Cruce Rosie, în cadrul Proiectului Reducerea Decalajului Digital. Creat de Dan Valey

Întrare

Înregistrare

*
*
*
*
*

* Câmp este obligatoriu